Energie Zuinig 2.0

BIOMASSA KETELS

BIOMASSAKETELS

Een Hout CV ketel is een verwarmingstoestel wat gestookt wordt op biomassa (stukhout, houtsnippers en/of pellets) en aan de bestaande centrale verwarming wordt aangesloten. Door de geproduceerde warmte wordt water heet gemaakt. Dat kan worden gebruikt om het object (bijvoorbeeld bedrijf of huis) te verwarmen en je van warm tapwater voorzien.

Ga naar verschil warmtepomp en biomassaketel

Biomassaketels, stukhout ketels voor grootverbruikers

Stukhout ketels zijn biomassa cv-ketels voor grootverbruikers van warmte. Als Fröling dealer leveren en installeren wij biomassaketels voor bedrijven en organisaties met een verbruik vanaf 40 kW. Wij informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden voor subsidie op uw cv-ketel met houtvergasser.

Houtvergasser met hoog rendement

Dankzij de innovatieve Fröling technologie bieden de stukhout ketels met houtvergassing een zeer hoog rendement. Zo haalt u maximale energieopbrengst uit elke kuub hout of biomassa. Afhankelijk van diverse omstandigheden, varieert de gemiddelde terugverdientijd van vijf tot tien jaar.

Wilt u een snelle check of Fröling geschikt is:


 

 

Biomassaketels voor woningen

De BIODOM cv pelletketels zijn goed voor het milieu en duurzaam. Ook bespaart u met een cv pelletketel flink op uw energiekosten. Onze pelletketel is niet alleen een goede hoofdverwarming, ook als bijverwarming kunt u kosten sparen.

Ongeveer 80% van het jaar heeft u niet het gehele vermogen van uw gasketel nodig. Dan is een cv pelletketel met lager vermogen ruim voldoende. Dit scheelt u behoorlijk in de aanschafkosten. Mocht de temperatuur zo ver dalen dat de pelletketel te weinig vermogen levert, dan verwarmt de cv gasketel het cv water na, tot het de juiste temperatuur heeft.

De pelletketels van BIODOM zijn voorzien van innovatieve BIO-LOGIC technologie. Deze technologie biedt u als gebruiker tal van voordelen. BIO-LOGIC is een stap in de richting van meer efficiëntie en besparing op de energiekosten.

De BIODOM pelletketels zijn voorzien van twee ventilatoren.
Een ventilator is geplaatst onder de branderschaal en zorgt voor een constante luchttoevoer  De tweede ventilator zit in het rookgaskanaal en zorgt voor de perfecte onderdruk in de pelletketel.

Folder Biodom ketels is op aanvraag.

De werking van BIO-LOGIC

De BIO-LOGIC technologie is een zelf ontwikkelde innovatieve technologie waarbij de software zelf constant zijn verbrandingsparameters aanpast.
In tegenstelling tot traditionele pelletketels hoeft u hierdoor geen parameters meer aan te passen bij het opstarten van de pelletketel, of als u bijvoorbeeld andere pellets gaat gebruiken.

De BIO-LOGIC technologie herkent automatisch de pellet kwaliteit en past hier zijn verbranding op aan door de pellet toevoer en ventilatorsnelheid te verhogen c.q. te verlagen.

Met welke brandstof (biomassa) wilt u stoken?

U bent op zoek naar een HOUT-CV of biomassaverbrandingsketel? Maak dan allereerst de keuze op welke brandstof u wilt gaan stoken. Voor particulieren adviseren wij doorgaans pellets en/of stukhout. Bedrijven maken in de praktijk vooral gebruik van snipperhout– of pelletketels

Bestellen:

Pellets

Stukhout

Houtsnippers

Oplossingen voor energie gebruik

Contact opnemen