Energie Zuinig 2.0

WATERONTHARDERS

Waterontharding

De kwaliteit van het drinkwater in Nederland is goed, maar de kalk in het water kan nadelige gevolgen hebben. Denk aan de kalkaanslag in de badkamer op de douchewand en kranen, maar ook het energieverlies.

De voordelen in het huishouden
Uw wasgoed is zacht en echt zuiver. Door te wassen met zacht water zal uw wasmiddel sneller en beter oplossen en hoeft u er dus minder van te gebruiken. Ook wasverzachter is verleden tijd indien u wast met zacht water. U kan het verbruik van zepen, wasmiddelen, enz. verminderen tot minder dan de helft.
Het schoonmaken van uw woning gaat veel makkelijker en dus sneller. Geen verstopte kranen of douchekoppen meer. Geen kalkaanslag meer op douchewanden of badkamertegels. Geen behoefte meer aan dure ontkalkingsproducten. Bepaalde onderzoeken tonen aan dat u tot 120 uur minder hoeft schoon te maken per jaar.
De vaat schittert als nooit tevoren. Zout voor de vaatwasser of spoelmiddel worden overbodig.

Huis en huishoudtoestellen
De waterleidingen in uw huis blijven als nieuw en slibben niet meer dicht. De diameter van uw waterleiding wordt dus niet kleiner waardoor u ook geen doorstroomsnelheid verliest door de jaren heen.


Alle huishoudtoestellen die water opwarmen zullen een langere levensduur kennen. Denk maar aan de verwarmingsketel, de vaatwasmachine, de koffiezet, de waterkoker, de wasmachine, etc… Indien er kalkafzetting optreedt op het verwarmingselement in deze toestellen werkt dit als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Er zal dus meer energie nodig zijn om het water op te warmen door de kalklaag op het verwarmingselement. In het slechtste geval zullen toestellen helemaal verstopt zitten door de kalk en volledig stuk gaan.

Offerte is inclusief montage en ingebruikstelling.

Oplossingen voor energie gebruik

Contact opnemen