Totaal Warmte Oldambt
Energie opwekken

Wil je zelf energie opwekken met de zon?

Kijk of je zonnepanelen of een zonneboiler op je dak kunt plaatsen. Met onze energiescan weet je snel of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en/of zonneboiler.

solar-5069790_1920

 

Kunnen zonnepanelen op uw dak?

Met de zon kun je heel goed stroom opwekken.
Ben je van plan om zonnepanelen te aan te schaffen, kijk dan eerst hoeveel oppervlak van het dak niet richting van het noorden ligt.

Aandachtspunten bij aanschaf van zonnepanelen:

De kosten van een zonnepaneel.
Kijk bij zonnepanelen aanschaffen NIET naar de prijs per zonnepaneel, maar naar de prijs per capaciteitseenheid (Wp).

Testen van zonnepanelen.
Koop bij voorkeur geen zonnepanelen die door geen enkel testinstituut zijn beoordeeld. Het betreft hier meestal B-merken. Zijn er geen testen aanwezig, dan is het raadzaam om dat type zonnepaneel niet te kopen.

Afmeting van zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er ruwweg in diverse formaten. Standaard zonnepanelen (ca. 165x100cm), grote zonnepanelen (ca. 195x100cm). Grote zonnepanelen hebben een hoge efficiency en meer capaciteit.

Visuele verschillen.
Wilt u bijvoorbeeld mono of poly zonnepanelen kopen? Bij een poly donkerblauw zonnepaneel heeft u te maken met een aluminium blank of zwart omranding. Sommige mensen vinden dit minder mooi dan de volledig zwarte mono zonnepanelen.

Efficiency van het zonnepaneel.
Uiteindelijk wil je het maximale rendement uit de zonnepanelen halen om zoveel mogelijk energie te kunnen besparen.

Capaciteit van het zonnepaneel.
De capaciteit van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek, afgekort Wp. Een zonnepaneel kopen met een capaciteit van bijvoorbeeld 340 Wp levert meer op dan een zonnepaneel van 280 Wp.

Oplossingen voor energie gebruik

Contact opnemen