Energie Zuinig 2.0
Energie opwekken

Wil je zelf energie opwekken met de zon?

Kijk of je zonnepanelen of een zonneboiler op je dak kunt plaatsen. Met onze energiescan weet je snel of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en/of zonneboiler.

solar-5069790_1920

Kunnen zonnepanelen op uw dak?

Met de zon kun je heel goed stroom opwekken.
Ben je van plan om zonnepanelen te aan te schaffen, kijk dan eerst hoeveel oppervlak van het dak niet richting van het noorden ligt.

Openingstijden:
Maandag : 10.00 – 17.00 uur.
Dinsdag : alleen op afspraak.
Woensdag : 10.00 – 17.00 uur.
Donderdag : 10.00 – 17.00 uur.
Vrijdag : 10.00 – 17.00 uur.
Zaterdag : alleen op afspraak.

Tel: 06 23605714
email: info@ez20.nl

Aandachtspunten bij aanschaf van zonnepanelen:

De kosten van een zonnepaneel.
Kijk bij zonnepanelen aanschaffen NIET naar de prijs per zonnepaneel, maar naar de prijs per capaciteitseenheid (Wp).

Testen van zonnepanelen.
Koop bij voorkeur geen zonnepanelen die door geen enkel testinstituut zijn beoordeeld. Het betreft hier meestal B-merken. Zijn er geen testen aanwezig, dan is het raadzaam om dat type zonnepaneel niet te kopen.

Afmeting van zonnepanelen
Zonnepanelen zijn er ruwweg in diverse formaten. Standaard zonnepanelen (ca. 165x100cm), grote zonnepanelen (ca. 195x100cm). Grote zonnepanelen hebben een hoge efficiency en meer capaciteit.

Visuele verschillen.
Wilt u bijvoorbeeld mono of poly zonnepanelen kopen? Bij een poly donkerblauw zonnepaneel heeft u te maken met een aluminium blank of zwart omranding. Sommige mensen vinden dit minder mooi dan de volledig zwarte mono zonnepanelen.

Efficiency van het zonnepaneel.
Uiteindelijk wil je het maximale rendement uit de zonnepanelen halen om zoveel mogelijk energie te kunnen besparen.

Capaciteit van het zonnepaneel.
De capaciteit van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek, afgekort Wp. Een zonnepaneel kopen met een capaciteit van bijvoorbeeld 340 Wp levert meer op dan een zonnepaneel van 280 Wp.

Zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor warm water met energie van de zon. Je bespaart op je energieverbruik onder de douche en in de keuken. De zonneboiler koppelen aan CV of warmtepomp geeft ook een grote besparing.
Vraag een energiescan aan voor de mogelijkheden.

Wat kost een zonneboiler en wat bespaar je ermee?

Een zonneboiler voor 4 personen (een collector van 3,5 m2 en een 150 liter voorraadvat) kost ongeveer € 3.300 inclusief installeren. De subsidie voor zo’n zonneboiler is ongeveer € 1.100. Kleinere zonneboilers zijn goedkoper, grotere kosten meer. Een zonneboiler gaat gemiddeld 20 jaar mee.

Lagere energierekening ?

De zonneboiler bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Hoe meer warm water je thuis gebruikt, hoe interessanter een zonneboiler is.
Een huishouden van 4 personen met een hr-combiketel als naverwarmer bespaart met een zonneboiler zo’n 180 m3 gas. Dat is € 150 per jaar aan gaskosten (prijspeil 2020). Daarvan blijft zo’n € 130 euro over als de elektriciteitskosten voor de pomp (€ 10 voor circa 40 kWh verbruik voor een Energielabel A pomp) en onderhoudskosten (€ 10 euro per jaar) betaald zijn.

In de zomer levert de zonneboiler bijna al je warme water.
In de winter lukt dit niet, ook niet met een grote zonneboiler.
Maar je hoeft niet bang te zijn voor een koude douche: als er minder zonlicht is, zorgt je hr-ketel of warmtepomp voor warm water.

Oplossingen voor energie gebruik

Contact opnemen